Скільки заліза у помідорах?
Порівняно з іншими продуктами вміст заліза у томатному соку невелико – 1 мг на склянку. Але це хороше джерело інших мікроелементів: хрому, молібдену та кобальту, необхідних для обміну речовин в організмі. У склянці томатного соку міститься 50% добової норми органічних кислот.
Скільки заліза в курці та яловичині?
Вміст заліза у м'ясі, рибі та морепродуктах:
Назва продукту | Вміст заліза у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
М'ясо (яловичина) | 2.7 мг | 19% |
М'ясо (індичка) | 1.4 мг | 10% |
М'ясо (кролик) | 3.3 мг | 24% |
М'ясо (куряче) | 1.6 мг |
•Jan 29, 2016
Де більше заліза у кролику чи яловичині?
В яких продуктах тваринного походження міститься більше всього заліза? Найбільш багаті залізом продукти харчування тваринного походження – це яловича печінка, язик, м'ясо кролика та конина. Трохи менший зміст заліза в яловичиніще менше в м'ясі курки.
Скільки заліза міститься у курячій печінці?
Які продукти багаті на залізо
Назва продукту | Вміст заліза (мг) |
---|---|
Свиняча печінка | 20,2 |
Куряча печінка | 17, 5 |
Яловичина | 3,6 |
Бараніна | 3,1 |
•Jun 29, 2017
Які продукти виводять із організму залізо?
Зменшити вживання продуктів, що сприяють всмоктуванню заліза: аскорбінова кислота (вітамін С), фруктові соки, м'ясо, риба; Збільшити вживання продуктів, що перешкоджають всмоктуванню заліза: молочні продукти, сир, сир, чай, кава, кукурудза, рис.
Де більше заліза у курці чи яловичині?
Безпосередньо у м'ясі заліза менше. Більше всього його в кролятині – 4,5, яловичині – 3,5, баранині – 3, свинині, курки – 1,5 мг.
Скільки заліза у тушкованій яловичині?
Вміст заліза у м'ясі
№ | Кількість | |
---|---|---|
6 | Яловича печінка тушкована або смажена | 6,5 мг |
7 | Яловиче серце відварене | 6,4 мг |
8 | Свиняче серце варене або тушковане | 5,8 мг |
9 | Яловичі бруньки варені | 5,8 мг |
У якому вигляді м'яса більше заліза?
Червоне м'ясо Це основне джерело легкозасвоюваного гемового заліза. При цьому, чим темніше м'ясо, тим у ньому більше цього мікроелемента. Одна стограмова котлета з яловичого фаршу, приготовлена на пару, містить 2,7 мг заліза. Це заповнює добову потребу на 15% [6].
Де більше заліза в яловичині чи баранині?
Безпосередньо у м'ясі заліза менше. Більше всього його в кролятині – 4,5, яловичині – 3,5, баранині – 3, свинині, курці – 1,5 мг.