Скільки заліза у помідорах?

Порівняно з іншими продуктами вміст заліза у томатному соку невелико – 1 мг на склянку. Але це хороше джерело інших мікроелементів: хрому, молібдену та кобальту, необхідних для обміну речовин в організмі. У склянці томатного соку міститься 50% добової норми органічних кислот.

Скільки заліза в курці та яловичині?

Вміст заліза у м'ясі, рибі та морепродуктах:

Назва продуктуВміст заліза у 100грВідсоток добової потреби
М'ясо (яловичина)2.7 мг19%
М'ясо (індичка)1.4 мг10%
М'ясо (кролик)3.3 мг24%
М'ясо (куряче)1.6 мг

•Jan 29, 2016

Де більше заліза у кролику чи яловичині?

В яких продуктах тваринного походження міститься більше всього заліза? Найбільш багаті залізом продукти харчування тваринного походження – це яловича печінка, язик, м'ясо кролика та конина. Трохи менший зміст заліза в яловичиніще менше в м'ясі курки.

Скільки заліза міститься у курячій печінці?

Які продукти багаті на залізо

Назва продуктуВміст заліза (мг)
Свиняча печінка20,2
Куряча печінка17, 5
Яловичина3,6
Бараніна3,1

•Jun 29, 2017

Які продукти виводять із організму залізо?

Зменшити вживання продуктів, що сприяють всмоктуванню заліза: аскорбінова кислота (вітамін С), фруктові соки, м'ясо, риба; Збільшити вживання продуктів, що перешкоджають всмоктуванню заліза: молочні продукти, сир, сир, чай, кава, кукурудза, рис.

Де більше заліза у курці чи яловичині?

Безпосередньо у м'ясі заліза менше. Більше всього його в кролятині – 4,5, яловичині – 3,5, баранині – 3, свинині, курки – 1,5 мг.

Скільки заліза у тушкованій яловичині?

Вміст заліза у м'ясі

Кількість
6Яловича печінка тушкована або смажена6,5 мг
7Яловиче серце відварене6,4 мг
8Свиняче серце варене або тушковане5,8 мг
9Яловичі бруньки варені5,8 мг

У якому вигляді м'яса більше заліза?

Червоне м'ясо Це основне джерело легкозасвоюваного гемового заліза. При цьому, чим темніше м'ясо, тим у ньому більше цього мікроелемента. Одна стограмова котлета з яловичого фаршу, приготовлена ​​на пару, містить 2,7 мг заліза. Це заповнює добову потребу на 15% [6].

Де більше заліза в яловичині чи баранині?

Безпосередньо у м'ясі заліза менше. Більше всього його в кролятині – 4,5, яловичині – 3,5, баранині – 3, свинині, курці – 1,5 мг.