Скільки треба порошкового желатину замість листового?

Листовий желатин на порошковий.

Листовий желатин в (160/220) ^ 0.5 = 0.85 разів слабше порошкового. Якщо в рецепті вказано 10 г листового желатину, значить порошкового потрібно 10 * 0.85 = 8.5 р.

Як замінити порошковий желатин на листовий?

Тому при заміні просто прийнято вважати, що у середнього порошкового желатину желірующая здатність приблизно на третину менше, ніж у листового. Тому заміна виробляється з розрахунку 2 до 3 (3 грами порошкового замінюють 2 грамами листового).

Чи можна замінити листовий желатин звичайним?

При цьому пам'ятайте, що листовий та порошковий желатини однієї сили — цілком ідентичні щодо фінального результату. Ви сміливо можете замінювати один тип желатину на інший, якщо вам зручніше працювати з ними.

Як зробити перерахунок желатину?

Беріть потрібну силу желатину, діліть на наявну та отримайте коефіцієнт. Потім цей коефіцієнт потрібно помножити на кількість желатину у рецептурі.

Як перерахувати желатин у Блюмах?

Допустимо, за рецептом йде 5 грам желатину листового Евальда (сила його 160-180 Блюм). А у вас желатин найпростіший із продуктового магазину (нагадую, сила його приблизно 120-140 Блюм). Ми 160 ділимо на 120 та отримуємо коефіцієнт 1,3. 1,3 множимо на 5 грам і виходить, що нам треба взяти не 5 грам желатину, А 6,6 грам.

Як перерахувати листовий желатин на звичайний?

Листовий желатин на порошковий. Листовий желатин в (160/220) ^ 0.5 = 0.85 разів слабше порошкового. Якщо в рецепті вказано 10 г листового желатину, Отже порошкового потрібно 10 * 0.85 = 8.5 г.

Як розвести желатину 30 г?

Пропорції

  1. Для звичайного желе або заливного потрібно брати 25-30 г порошку желатину на 1 л рідини. 30 г – це 2 столові ложки з невеликою "гіркою". …
  2. Якщо потрібне щільне желе, особливо для прикраси тортів і десертів, кількість загусника необхідно збільшити до 40-50 г на літр.

Який продукт зменшує сили желатину?

-тропічні фрукти (ананас, папайя, маракуйя), а також диня, імбир, ківі та фініки містять ензими, які можуть зруйнувати желатин. Ці фрукти мають бути нагріті до 85С, щоб зруйнувати ензими до використання желатину.

Чи можна пити желатин для суглобів?

Колаген у желатин може зменшити вираженість болю в суглобах, пов'язаної із запаленням. За даними Національної медичної бібліотеки США, деякі клінічні дослідження показують, що желатин може зменшити вираженість болю та покращити функцію суглобів у пацієнтів із остеоартрозом.