Навіщо потрібен розчин аміаку в аптечці?
Аміак використовують як засіб швидкої допомоги для стимуляції дихання та виведення хворих з непритомного стану. Місцево: як примочок при укусах комах.
Навіщо застосовується 10 розчин аміаку що у аптечки першої медичної допомоги?
Нашатирний спирт застосовують інгаляційно, зовнішньо та внутрішньо. … Для індукції блювоти (особливо при отруєнні алкоголем) розведений розчин нашатирного спирту (5-10 крапель 10% розчину на 100 мл води) призначають внутрішньо. При укусах комах застосовується у вигляді примочок чи лініменту.
Навіщо використовуються ліки аміак?
Препарат Аміак – аналептичний засіб, який має стимулюючу дію на дихальний центр; – рефлекторно, діючи через рецептори верхніх дихальних шляхів (це закінчення трійчастого нерва). Викликає рефлекторну зупинку дихання вдихаючи пари аміаку у високих концентраціях.
Навіщо потрібен водний розчин аміаку?
Інгаляційне застосування: як засіб швидкої допомоги для порушення дихання та виведення хворих з непритомного стану. Всередину: як відхаркувальний засіб (у складі комбінованого препарату). Зовнішньо: у вигляді примочок, для миття рук у хірургічній практиці.
Що таке водний розчин аміаку?
Аміак водний (ЧДА) випускається за ГОСТ 3760-79. … Водним аміаком називають розчин аміаку в воді. Водний аміак – це прозора рідина (іноді з жовтуватим відтінком), яка має різкий запах нашатирного спирту. Такий розчин також відомий як аміачна вода.
Навіщо в автомобільній аптечці призначений 10% водний розчин аміаку нашатирний спирт?
Для накладання зігріваючого компресу.
Для чого призначена борна кислота, що знаходиться в аптечці?
Препарат БОРНА КИСЛОТА має антисептичну та фунгістатичну активність і застосовується при дерматиті, піодермії, мокнучій екземі, попрілості.
Скільки коштує аміак 100 мл?
Аміак 10% 100мл розчин для зовнішнього застосування та інгаляцій Ціна від 28 руб.
Що можна поливати аміаком?
Цим розчином можна, можливо годувати абсолютно будь-які рослини. Інакше кажучи, розчин аміаку (нашатирного спирту) підходить для підгодівлі томатів, огірків, перців, баклажанів, капусти, цибулі, часнику та інших овочевих культур, а також ягідних чагарників – полуниці, малини, смородини, агрусу та квітів.