Чим небезпечний фенхель?

Плоди фенхелю мають вітрогону і протимікробну дію. Рослинна сировина відрізняється здатністю знімати спазми та запалення. Фенхеля властивості включають також незначний сечогінний ефект. Прийом лікарських засобів з даної сировини стимулює секреторний виробіток у шлунково-кишковому тракті.

Чим корисний чай із фенхелю?

Часте вживання настою зміцнює імунітет, знижує рівень холестерину у крові. Рослина дуже корисна і для жіночого здоров'я. чай із фенхелю стимулює лактацію (вироблення грудного молока під час вагітності та годування), полегшує симптоми ПМС та перебіг менопаузи, сприяє виробленню естрогену.

Чим допомагає фенхель?

Фенхель як і широко використовується в медицині – в основному як вторгнень і відхаркувальний засіб. Ефірні масла фенхелю стимулюють роботу кишківника, а також активізує роботу нирок. За рахунок цього його можна застосовувати як легкий діуретик, а при сечокам'яній хворобі чай фенхелю доповнює основну терапію.

Чим корисне листя фенхелю?

Фенхель: корисні властивості Фенхель позитивно впливає на травний тракт, посилює секрецію шлункового соку та покращує перистальтику кишечника, завдяки чому їжа швидше всмоктується. Фенхель зберігає міцність та здоров'я кісток, а також завдяки вмісту калію, підтримує здоров'я серця.

Чи можна їсти листя фенхелю?

Свіжі листя фенхелю у європейській кухні найчастіше додають у салати, перші та другі страви з овочів та риби, а також у соуси та майонези. Особливо популярне поєднання цієї пряності з лососем, сардинами, макреллю, окунем та іншою морською рибою. Фенхель також відмінно доповнює страви із жирного м'яса, особливо зі свинини.

Як правильно пити фенхель?

Насіння (1 ст. л.) залити окропом (200 мл), настояти протягом 2 годин. Приймати настій до їди по 2 ст.

Як пити чай із фенхелю?

Чай заварюють таким чином: 1 ст. л. сировини заливають 150 мл окропу, настоюють 10 хвилин. Пити напій можна 1 місяць.

Як схуднути за допомогою фенхелю?

Найпопулярніший спосіб використовувати фенхель для схуднення – Готувати на основі його насіння чай. Візьми 2 чайні ложки сухого насіння та змішай з однією чайною ложкою подрібнених стебел, 20 грамами кукурудзяних рильців та чайною ложкою сухого зеленого чаю.

Що робити з листям фенхелю?

Перисті листя та стебла фенхелю використовуються як ароматична трава – замість кропу, цибулина вживається як овоч, висушене насіння – як приправа для багатьох страв. Фенхель їдять сирим, додаючи в салати, або варять із нього ароматний суп-пюре.